Руски банкер се осмели да критикува Путин директно. Според него само

...
Руски банкер се осмели да критикува Путин директно. Според него само
Коментари Харесай

Руски банкер с гневен пост срещу войната: Как армията да е добра, като всичко в страната е затънало в непотизъм, сервилност и страхопочитание

Руски банкер се осмели да подлага на критика Путин непосредствено. 

Според него единствено 10 % от руснаците развяват знака на гибелта Z, а 90 % от руснаците са срещу войната. 

Основателят на " Тинков банк " Олег Тинков излезе с ядосан пост против войната, която води Русия в Украйна, и прикани Запада да даде опция на Путин да излезе от ситуацията. Освен това разкритикува и съветската войска.

" Аз не виждам нито един бенефициент на тази безумна война! Гинат почтени хора и бойци ", написа живеещият в Лондон предприемач в Инстаграм, съобщи OFFnews.bg.

Тинков е един от дребното позволяващи си да не се съгласяват с политика на Владимир Путин. Според него равнището на подготовка на съветската войска е за окайване.

" А по какъв начин армията да бъде добра, в случай че всичко останало в страната е г*вно и затънало в непотизъм, угодливост и благоговение? ", пита той.

И добавя: 

" Кремълските служители са в потрес, че освен те, само че и децата им през лятото няма да отидат на Средиземно море. Бизнесмените се пробват да спасят остатъците от имуществото си ".

По мотив хората, които рисуват знака Z, Тинков разяснява, че в Русия те са общо 10%, а 90 % от руснаците са срещу тази война.

Руските служби за социологически изследвания и преди са съобщавали за високи равнища на поддръжка за съветската инвазия, а специалисти обявиха пред Би Би Си, че към социологическите изследвания във военно време би трябвало да се подхожда с нараснало внимание.

В умозаключение Тинков прикани на британски език " груповия Запад " да даде на Путин излаз, с цел да " избави лицето си и да спре тази кланица ". " Моля, бъдете по-рационални и хуманни ", написа той.

Това не е първата обява на Тинков за войната. Още на 29 април той написа: " В Украйна в този момент всеки ден умират почтени хора, това е немислимо и недопустимо! Държавите би трябвало да харчат пари за лекуване на хора, за проучвания за битка с рака, а не за война. Ние сме срещу тази война! ", напомня Би Би Си.

По оценка на Forbes още на 1 март Тинков към този момент не е бил доларов милиардер. Вечерта на този ден списанието прави оценка положението му на 820 милиона $ - пет и половина пъти по-малко от оценката в последната ранглиста на изданието за 2021 година (4,7 милиарда долара). Причината е, че котировките на TCS Group, компанията майка на " Тинков банк ", са спаднали с 90% от началото на войната.

Досега нито един от огромните предприемачи от съветски генезис не е бил толкоз остро сериозен към съветските управляващи и армията от началото на нашествието.

Милиардерът Олег Дерипаска, който също назова войната полуда в своя канал в Телеграм, избегна директни апели към Путин да я приключи и не даде оценка на дейностите на съветската войска.

" За наше голямо страдание към момента сме надалеч от прекратяването на този спор, а съдейки по темпото на тези странни договаряния, за жалост, мирът няма да настъпи през идващите месеци ", написа Дерипаска на 2 април, визирайки руско-украинските договаряния.



" До септември светът ще изпадне в световна продоволствена рецесия, а всички държавни управления ще бъдат загрижени за личните си избори и други нови проблеми... И тази полуда, коства ми се, би трябвало да завърши в този момент! ", написа още милиардерът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР